Filter houder;
Het Benro 100mm filtersysteem maakt gebruik van filters van 100mm breed, zowel vierkant als rechthoekig. De dikte van de filters is 2mm. In de filterhouder is plaats voor een slim polarisatiefilter van 82mm of 95mm doorsnede. Dit polarisatiefilter is, afhankelijk van het model, vanaf de achter- of voorzijde te verdraaien, ook als er 1, 2 of 3 filters voor worden geplaatst. De filterhouder past op een lens met schroefdraad van 95mm, 82mm of 77mm, maar kan met behulp van Step Down ringen ook op kleinere diameters (tot 49mm) worden gebruikt.
Meer
Sets - Filterkits;
Onze slim samengestelde combinaties van houder en/of filters zijn een ideaal startpunt foor fotografen die een set willen aanschaffen waar ze meteen mee aan de slag kunnen.
Meer
Polarisatiefilter;
In de benro filterhouder kunnen polarisatiefilters worden geplaatst. Deze kunnen vanaf de camerazijde worden bediend, ook als er een of meerdere filters voor geplaatst zijn.
Afhankelijk van de gekozen filterhouder, moet voor het 100mm-systeem een polarisatiefilter van 82 of 95mm worden gebruikt.
Het is mogelijk om een ander merk polarisatie-filter dan Benro te gebruiken. Echter als het filter dikker is dan Benro's Ultra Thin filter, is het mogelijk dat er slechts 2 van de 3 filterslots bruikbaar zijn. Daarnaast kan er vignettering optreden bij het gebruik van andere polarisatiefilters.
Meer
Grijsverloop-filter;
De Benro grijsverloop-filters zijn gemaakt van HD-glas (Schott B270) en hebben een ULCA-coating die weerspiegelingen vermindert en chromatische abberatie tegengaat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale WMC-coating die de filters beter beschermt tegen water, olie en vuil. Hierdoor is het filter ook makkelijker schoon te maken.
De filters zijn verkrijgbaar als Soft-edged, Hard-edged en Reversed-edged.
Meer
Grijsfilter (ND);
De Benro grijsfilters (ND-filters) zijn gemaakt van superglad gepolijst HD-glas en hebben een ULCA-coating die weerspiegelingen vermindert en chromatische abberatie tegengaat. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een speciale WMC-coating die de filters beter beschermt tegen water, olie en vuil. Hierdoor is het filter ook makkelijker schoon te maken.
De filters zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes
Meer
Nieuwsbrief inschrijving
Benro on Youtube
Benro on Instagram